Hoppa till innehåll

Mot årsdebut

maj 9, 2017

Elitloppshelgen 2012 föddes den här lille piggelinen. Ja, så pigg var han ju inte sina första månader då vi hade klippkort på hästsjukhuset och ingen trodde nog att det skulle bli starthäst av honom. För den (väldigt) minnesgode som läst bloggen tidigare föddes han med för litet struplock så mycket av mjölken hamnade fel.
Men det växte uppenbarligen bort för nu är det dags för årsdebut. Just det. Årsdebut. Det betyder att han äntligen kom till start fjol som 4-åring. Och vilken debut han gjorde då på Årjäng med seger på 15,8am. Den segern följdes upp med ytterligare tre segrar innan året avslutades med en fjärdeplats.
Efter behandling, vila och vinterträning är det nu dags för årets första start. Romme. Huah, typ 35 mil hemifrån. Men är man hästägare ska man vara på plats. Det är ju det som är grejen. Oavsett hur det går. Känslan att vara med när ens häst ska tävla går inte riktigt att beskriva, möjligen som en blandning av Gundes ståpäls och ett nervpirr som ger illamående light när ekipagen kör ut till defilering.
Så på fredag håller vi alla tummar för Lilleman och Magnus. Och Rudolf förstås, som passar pållen.

Föl e Cherie Vader

No comments yet

Lämna en kommentar